~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..................................."Eλλάδος Περιήγησις" με συνταξιδιώτη μας τον Παυσανία "Ταξιδεύοντας στην Πελοπόννησο"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στην ευλογημένη γη της Αρχαίας Ολυμπίας και το ιδιαίτερο τόπο της λίμνης Καϊάφα

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

29 Ιανουαρίου


Αρχαία Ολυμπία - Λίμνη Καϊάφα!

Αρχαία Ολυμπία - Λίμνη Καϊάφα!


Από την αιώνια Ολυμπία και τον αρχαιολογικό χώρο της όπου θα ξεναγηθούμε από έμπειρη και πιστοποιημένη ξεναγό, ακολουθούμε την κατάφυτη ακτογραμμή του Ιονίου και καταλήγουμε στις όχθες της λίμνης Καϊάφα διασχίζοντας ένα τόπο διαχρονικό και ιδιαίτερο, και τέλος ανεβαίνουμε στο όρος Λαπίθα για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα! 

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ: Μια επίσκεψη στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες ποτέ δεν είναι αρκετή
Το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού δεν σταματά να εντυπωσιάζει. Σε αυτή τη γωνιά της Πελοποννήσου θα λατρέψετε και εσείς τον πατέρα των θεών, Δία. 
Θα φανταστείτε να υψώνεται επιβλητικό μπροστά σας ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου, το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία ύψους 13,5 μέτρων, φιλοτεχνημένο από τον Φειδία. 
Με δέος θα αντικρίσετε τον περίφημο Ερμή του Πραξιτέλη. Θα αισθανθείτε την αίγλη, τη δόξα και τη σοφία ενός πολιτισμού που μάγεψε τον κόσμο όλο και θα νιώσετε ότι βρίσκεστε στη γραμμή εκκίνησης για ένα ταξίδι πίσω στην ιστορία, στο μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας. Έτοιμοι; Φύγαμε!

Η ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΚΑΪΑΦΑ: προστατευόμενη περιοχή
Μέσα στη λίμνη βρίσκεται το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης, με το ομώνυμο εκκλησάκι και τις κτιριακές εγκαταστάσεις (ξενοδοχεία, ξενώνες κ.ά.) της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης. 
Στη λίμνη του Καϊάφα πραγματοποιούνται αγώνες θαλάσσιου σκι. Γέφυρα ενώνει το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης με την απέναντι ακτή. Μικρό σκάφος συνδέει τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της λίμνης με το υδροθεραπευτήριο.

Ο Λαπίθας είναι βουνό στα νότια της Ηλείας
Στους προποδές του είναι οι αρχαίες πόλεις Αίπυ, Σαμικό και Αρήνη. Ψηλότερη κορυφή του είναι η Ξηροχόρτι με 821 μέτρα υψόμετρο, και από τις πλαγιές του ξεκινούν μερικοί παραπόταμοι του Αλφειού ποταμού.
Από τον Λαπίθα πήγαζε ο αρχαίος ποταμός Άνιγρος που χυνόταν έπειτα στην θάλασσα εκεί που σήμερα βρίσκεται η λίμνη του Καϊάφα που βρίσκεται στους πρόποδες του. 
Το όνομα του οφείλεται στον Κένταυρο Λάπιθο που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ζούσε εκεί, ή από τους Λαπίθες που έχτισαν την Αίπυ. Κατά την αρχαιότητα το όρος, τμήμα του , ανήκε στο βασίλειο του Νέστορος της Πύλου όπως μαρτυρά και ο Όμηρος στις πόλεις που πήραν μέρος στον Τρωικό πόλεμο και τμήμα του στην αρχαία Αρκαδία σύμφωνα με τον Παυσανία. Θα πεζοπορήσουμε στο όρος και θα θαυμάσουμε τη μοναδική θέα από ψηλά!

Εκκίνηση Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018 στις 7:00
Επιστροφή Κυριακή, 4 Μαρτίου στις 21:30
Κόστος: 89€ (για διαμονή σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο - +40€ το μονόκλινο)

Περιλαμβάνει:
- μεταφορά από και προς Αθήνα με σύγχρονο, άνετο πούλμαν
- όλες τις τοπικές μεταφορές για την υλοποίηση του προγράμματος
- 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο KAIAFAS LAKE HOTEL σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο (Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου +40€.)
- πλούσιο παραδοσιακό πρωινό την Κυριακή με τοπικά προϊόντα
- την πεζοπορία στο όρος Λαπίθα, με τοπικό οδηγό
- την είσοδο και ξενάγηση από έμπειρη πιστοποιημένη ξεναγό στους Αρχαιολογικούς χώρους αλλά και στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας
- Ομαδικό φαρμακείο
- Ασύρματοι επικοινωνίας οδηγού πεζοπορίας με "σκούπα"
- ΦΠΑ
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 24 Φεβρουαρίου (ή μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων)
Τηλέφωνο επικοινωνίας με το γραφείο μας: 211 012 3631
Email: info@triporganizer.gr
Αναλυτικά το πρόγραμμα και όλες οι λεπτομέρεις της εκδρομής και online κρατήσειςhttp://www.greeceadventuretrips.com/en/activity/156632/culture-hike-weekend
___________
Πληροφορίες: facebook.com/events

ΜΥΡΩΝΙΑ ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου