~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..................................."Eλλάδος Περιήγησις" με συνταξιδιώτη μας τον Παυσανία "Ταξιδεύοντας στην Πελοπόννησο"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

EΓΚΑΙΝΙΑ, «βαφτίσια» και διόδια... Τα διόδια Πάτρα – Αθήνα μετ’ επιστροφής από 12,80€ θα φτάσουν 23€


Δημήτρης Κ. Τζανακάκης

EΓΚΑΙΝΙΑ, «βαφτίσια» και διόδια...

(Πελετίδης: Τα διόδια Πάτρα – Αθήνα μετ’ επιστροφής από 12,80€ θα φτάσουν 23€, αύξηση 80%!!! Την ίδια στιγμή το μεροκάματο των οκταμηνιτών εργαζομένων στο Δήμο μας είναι μόλις 17 €!...)
~~~~~~~~~~
 Για τα χθεσινά εγκαίνια – και τα «βαφτίσια» - που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχουμε παρά να δημοσιεύσουμε αυτά που τόνισε ο δήμαρχος Πάτρας. Αντιγράφουμε ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση του Δήμου Πάτρας για εκείνα τα ζητήματα που έθεσε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Πελετίδης στον πρωθυπουργό:
«Θα θέλαμε πάρα πολύ, η σημερινή μέρα της παράδοσης του δρόμου Πάτρα – Κόρινθος να ήταν μέρα χαράς για τον πατραϊκό λαό. Δυστυχώς δεν είναι και όχι με δική του ευθύνη.
Για πολλά χρόνια, βλέπει τον μόχθο και τον ιδρώτα του να τον λυμαίνονται οι μεγαλοεργολάβοι, να καθυστερεί η υλοποίηση των μεγάλων οδικών έργων και οι κατασκευαστικές εταιρίες, με την συνδρομή του κράτους να απολαμβάνουν όλο και πιο αυξημένη την δημόσια χρηματοδότηση, τις πολλαπλές διευκολύνσεις, για να απομυζούν διαρκώς κέρδη.
Το έργο παραδίδεται, αλλά για τα λαϊκά στρώματα η χρήση του θα είναι είδος πολυτελείας.
- Τα διόδια Πάτρα – Αθήνα μετ’ επιστροφής από 12,80€ θα φτάσουν 23€, αύξηση 80%.
- Τα διόδια για να διασχίσει κανείς τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και να επιστρέψει είναι 27 €.
- Την ίδια στιγμή το μεροκάματο των οκταμηνιτών εργαζομένων στο Δήμο μας είναι μόλις 17 €!
Επειδή ο λαός μας πλήρωσε και ξαναπλήρωσε τους μεγαλοεργολάβους, είναι πιστεύουμε λογικό να θέλει να κυκλοφορεί στους δρόμους χωρίς να ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη. Να γιατί απαιτούμε την άμεση κατάργηση των διοδίων!
Ο οδικός άξονας Κορίνθου Πατρών παραδίδεται, όμως, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής του πρώην Δήμου Ρίου, που εξαιτίας της κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου, είναι παραπάνω από ορατοί οι κίνδυνοι για τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων. Η κυβέρνησή σας είναι ενήμερη. Έστω και τώρα περιμένουμε την υλοποίηση των μέτρων που απαιτούνται για να μη θρηνήσουμε θύματα μπροστά σε μια κακοκαιρία, να καταστραφούν οι κοινότητες μας.
Παρατηρούμε από τη μια να δίνονται δισεκατομμύρια στους μεγαλοκατασκευαστές των δρόμων και του σιδηροδρόμου και από την άλλη να περιφρονείται η ποιότητα της ζωής του πατραϊκού λαού. Απ’ ότι φαίνεται στο σχεδιασμό της ΕΡΓΟΣΕ είναι η επιφανειακή διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής μέσα από την πόλη της Πάτρας και όχι περιμετρικά ή υπόγεια.
Ισχυρίζονται πως η χρηματοδότηση «τελείωσε» όταν έφτασε ώρα της κατασκευής της εντός της πόλεως! Πως η επιφανειακή διέλευση είναι τάχα μονόδρομος, με ένα μικρό μόνο τμήμα της υπογειοποιημένο! Η χρηματοδότηση ποτέ δεν φτάνει όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες και αγωνίες άλλα πάντα είναι «ανοιχτή» όταν οι μεγαλοεργολάβοι απαιτούν! Εμείς δεν θα δεχτούμε να τελειώσει η ζωή των περιοχών μέσα από τις οποίες θα διέλθει το τρένο. Αίτημα δίκαιο, αντίστοιχο των δυνατοτήτων της εποχής μας».
Ο δήμαρχος Πάτρας παρουσίασε και τα συνολικά προβλήματα της πόλης της Πάτρας. Δείτε τη συνέχεια με την περιγραφή των προβλημάτων της πόλης εδώ:

________
(από τον Ημεροδρόμο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου